Vasaros poilsis

Jau daugelį metų gimnazija dalyvauja Laisvalaikio užimtumo ir vasaros poilsio, vaikų ir jaunimo socializacijos projektų finansavimo konkurse, o gavusi lėšų vykdyti projektą ,,Pažink savo kraštą'', birželio mėnesį  organizuoja tikslinės gimnazistų grupės stovyklą.

Šiais metais buvo organizuotos trys edukacinės išvykos, kurių metu mokiniai įgijo vis naujų žinių, kompetencijų ir lavino savęs pažinimo ir komunikavimo įgūdžius.

Pasiruošę ir susipažinę su kelionių maršrutais bei lankomais objektais  pradėjome linksmai keliauti. 

Pirmoji kelionė buvo į Pintinių muziejų ir Palėvenės vienuolyną. Pintinių muziejuje mus labai šiltai sutiko šeimininkai Kazys ir Ligita Morkūnai ir jų augintinis, keturkojis Ramzis, kuris visos viešnagės metu buvo geriausias gimnazistų draugas. Puikiai praleidome laiką gamtoje, klausėmės mokytojo Kazio pasakojimų, dainuojamų dainų, išmokome pinti pintinėlę, kurią kiekvienas dalyvis parsivežė  į namus. Pasigrožėję Mikierių atodanga ir smagiai pasisupę ant ,,Beždžionių tilto'' vykome į Palėvenės vienuolyną, kur mūsų laukė gidė. Sužinojome vienuolyno istoriją bei paslaptis, o labiausiai patiko gaminti ,,baronkas“ ir jas valgyti.

Antrosios kelionės tikslas - pažintis su Pakruojo miestu ir dvaru. Puikių gidų lydimi laiką praleidome apsupti grožio, malonaus bendravimo, geros nuotaikos ir, žinoma, daug sužinojome.

Dar gerai nespėję pailsėti, kitą rytą jau išvykome į Kauną. Lankėmės Kauno pilyje, grožėjomės Kauno miesto vaizdu iš Aleksoto apžvalgos aikštelės, kėlėmės su unikalia transporto priemone - funikulieriumi, o didžiausias emocijas patyrėme atnaujintame ir po renovacijos atidarytame Kauno zoologijos sode, kuriame persipina žmogaus ir gyvūnų pasauliai.

Stovyklos dalyviai džiaugėsi linksmai ir turiningai pradėtomis atostogomis, rašė projekto veiklų refleksijas, teigė patyrę daug puikių emocijų, išmoko bendrauti grupėje ir susirado naujų draugų, pamatė ir aplankė nematytas vietas, įgijo naujų žinių ir įgūdžių.

Nuoširdžiai dėkojame Kupiškio rajono savivaldybei už projekto finansavimą ir suteiktą galimybę vaikams pažinti savo kraštą. 

 

Autorius:
Projekto vadovė Audronė Matuzevičienė

Nuotraukos:
Gintaras Stankevičius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas