Keliaujančios architektūros dirbtuvės II

Birželio 11-13 dienomis gimnazijoje vėl lankėsi Keliaujančių architektūros dirbtuvių (KAD) komanda. Tai antras programos „Tūkstantmečio mokyklos II“ kultūrinio ugdymo veiklos etapas, kurio tikslas - mokyklos kieme įgyvendinti sukurtą architektūrinį projektą.

Tris dienas vyko intensyvūs statybų darbai. Ia ir Ib klasių mokiniai kartu su architektėmis ir mokytojais statė daugiafunkcinį lauko baldą, įrengė poilsio zoną. Teko patiems pasiruošti medieną: ją nušveisti, impregnuoti, matuoti ir supjaustyti. Tuomet pagal brėžinius paruošti vietą ir konstruoti statinį. Mokiniai dirbo su įvairiais įrankiais ir įranga. Grupelė mokinių darbavosi prie augalų sodinimo ir aplinką papildė dekoratyvine kompozicija.

Gimnazistų sumanytos poilsio zonos „Tiesiog tinklas“ įrengimas pareikalavo nemažai išmonės, entuziazmo, kūrybiškumo ir darbo. Tačiau rezultatas pateisino visus lūkesčius. Jaunuoliai šalia sukonstravo šiukšliadėžę, parengė naudojimosi tinklu instrukciją ir labai viliasi, jog besinaudojantys šia vieta asmenys bus sąmoningi ir atsakingi.

Mokiniai ne tik pritaikė bei patobulino jau turimus praktinius įgūdžius, bet ir išbandė naujas veiklas, turėjo progą bendrauti ir bendradarbiauti, geriau pažinti savo klasės draugus ir mokytojus. Komandoje aktyviai dirbo, padėjo spręsti iškilusias problemas mokytojai Lena Zinienė, Evaldas Bagdonavičius ir Darius Mažylis.

Rugsėjį laukia dar vienas visos komandos susitikimas projektui užbaigti.

 

Kartu su @tūkstantmečiomokyklos

Projektas finansuojamas Europos Sąjungos #NextGenerationEU lėšomis

„Tūkstantmečio mokyklų“ programą įgyvendina Europos socialinio fondo agentūra

 

Autorius:
Gitana Vaičiutė

Nuotraukos:
Gitana Vaičiutė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos