Projekto „Ateities inžinerija“ 7-tasis sezonas

Gegužės 22 d. į VILNIUS TECH sugužėjo didžiulis būrys ateities inžinierių. Čia įvyko 7-ojo sezono Pavasario sesija ir sezono uždarymo renginys. Sesija vyko Saulėtekyje ir Senamiesčio rūmuose. 

„Sveikiname daugiau kaip 700 ateities kūrėjų ir 135 jų mokytojus iš 65 Lietuvos mokyklų. Džiugina, kad programoje dalyvauja tiek daug talentingų, išradingų, kūrybingų moksleivių, kurie domisi pasaulio naujovėmis, technologijomis, inžinerija, mato visuomenės problemas ir ieško inovatyvių būdų jas spręsti“, – taip kalbėjo  VILNIUS TECH programos „Ateities inžinerija“ koordinatorė Edita Karosienė.

Inovatyviausi, kūrybiškiausi, įdomiausi VILNIUS TECH dėstytojų komisijos išrinkti projektiniai darbai buvo apdovanoti VILNIUS TECH prizais. Savo favoritus šiais metais išrinko ir keletas įmonių bei apdovanojo komandas savo įsteigtais prizais. 

Programoje dalyvaujantys 7-12 klasių moksleiviai kūrė projektus, rinkdamiesi iš 11 temų – įvairių VILNIUS TECH fakultetų mokslo sričių, tokių kaip elektronika ir robotika, verslas ir finansai, žalioji energetika, dizainas ir technologijos bei kitos. 

Šiais metais gimnazijoje projektinius darbus rengė AI tematika „Dizaino technologijos ir inovacijos“ Rebeka Jankauskaitė (IIIc, projektinis darbas - šviestuvas „Alba“), Eglė Kuzmaitė (IIIc, projektinis darbas - šviestuvas „Montana“), Austėja Kaminskaitė (IIId, projektinis darbas – šviestuvas „Minor“).

Dėkojame gimnazistėms už išmonę kuriant netradicinius šviestuvų gaubtus, įvairių priemonių, medžiagų, technikų panaudojimą šviestuvų dizainuose.

Projektinių darbų vadovės fizikos mokytoja Asta Merkienė ir dailės mokytoja Lena Zinienė.

Autorius:
Projektų ,,Ateities inžinerija“ koordinatorė gimnazijoje Asta Merkienė

Nuotraukos:
Asta Merkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos