Makaronų tiltai 2023

Balandžio 7 d. mūsų gimnazijoje vyko nacionalinio čempionato „Makaronų tiltai 2023“ atrankos etapas. Jame dalyvavo 8 komandos iš I-IV klasių.

VGTU dr. Gintautas Ambrasas, Statybos valdymo ir nekilnojamo turto katedros docentas, mokiniams papasakojo apie tiltų statybą ir jų konstrukcijas, įtempimus bei gniuždymus.

 Po paskaitos visos  mokinių komandos per 60 minučių iš 400 g spagečių ir keturių plastilino gabalėlių turėjo sukonstruoti tiltą, kuris išlaikytų kuo didesnę apkrovą. Pagal reikalavimus tiltas turėjo būti ne ilgesnis nei 420 mm, ne platesnis nei 100 mm ir ne aukštesnis nei 200 mm. Visi tiltai buvo pasverti ir išmatuoti, o tada išbandomi: tilto centre buvo palaipsniui kabinami svoriai iki tol, kol tiltas subyrėdavo…

 Pirmąją vietą laimėjo 2 kg 700g svorį  išlaikęs tiltas (pats tiltas svėrė 406 g, tai sunkiausias tiltas). Jį sukonstravo komanda „Ravioliai“. Ši komanda gavo oficialų kvietimą dalyvauti respublikiniame ture gegužės 18 dieną. Linkime šiai komandai sėkmės garsinant Kupiškio kraštą!

Antroji vieta atiteko komandai „Blogi berniukai“. Jų tiltas išlaikė 2 kg 250 g svorį (tiltas svėrė 356 g).  

Trečiąją vietą užėmė komanda „Slyva“. Jų tiltas išlaikė taip pat 2 kg svorį ( tiltas svėrė 319 g).

Nacionalinio mokinių čempionato „Makaronų tiltai 2023“ atrankinį (rajono) turą organizavo fizikos mokytoja metodininkė Asta Merkienė, o jai talkino  dr. Gintautas Ambrasas, VGTU Statybos valdymo ir nekilnojamo turto katedros docentas.

Dėkojame komandoms, aktyviai dalyvavusioms čempionate.

Atrankos etapo nugalėtojai gegužės mėnesį varžysis dėl čempionų titulo Vilniuje.

 

Nuotraukos:
Gintaras Stankevičius

Nepamirškite padėkoti autoriui