Prezidentūroje ir Valstybės pažinimo centre

  • Paskelbta: 2023-12-28
  • Kategorija: Išvykos

Organizuojant mokinių pilietiškumą ir nacionalinį saugumą integruojančių veiklų edukacines išvykas gruodžio 14 dieną grupė mūsų gimnazijos mokinių apsilankė Lietuvos Respublikos Prezidentūroje ir Valstybės pažinimo centre.

Užsiėmimų tikslas - ugdyti pilietinę visuomenę, kelti jos sąmoningumą, rūpintis vaikų ir jaunimo socializacija, ugdyti nacionalines vertybes ir pilietiškumą. 

Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos specialistas Ramūnas  Trimakas gimnazistams dėstė paskaitą ,,Okupuoti: išlikimo ir pasipriešinimo taktikos''. Paskaitos metu mokiniai galėjo pasijusti kaip studentai, nes paskaita truko devyniasdešimt minučių, bet laikas prabėgo nepastebimai. Lektorius išaiškino gimnazistams, kad okupacija - ne vien skambių raidžių rinkinys. Dalyvius mokė sėkmingo pasipriešinimo pavyzdžių, kaip likti nepastebėtam priešo, ir pačių paprasčiausių veiksmų, kaip elgtis kiekvienam tokioje situacijoje.

Valstybės pažinimo centre, vienoje moderniausių Lietuvos edukacinių erdvių, pasitelkiant šiuolaikines technologijas, siekiama atsakyti į klausimus, kaip veikia demokratiška valstybė ir jos institucijos bei kaip į valstybės kūrimą ir valdymą gali įsitraukti ir Lietuvos piliečiai. Mokiniai ieškojo įvairios informacijos, o po to dalyvaudami protų mūšyje ,,Pažink valstybę'' pasitikrino savo įgytas žinias.

Kelionės pabaigoje visi grožėjomės Prezidentūros kieme ir Katedros aikštėje esančiomis kalėdinėmis eglutėmis ir dėkojome Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie KAM specialistei Linai  Kranauskienei už puikiai suorganizuotą kelionę.

Autorius:
Ekskursijos vadovė Audronė Matuzevičienė

Nuotraukos:
Kristina Vainienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos