Edukacija Biržuose

  • Paskelbta: 2023-12-01
  • Kategorija: Išvykos

Gimnazijos gimtadienio proga lapkričio 17d. mokiniams, padariusiems asmeninę pažangą, buvo organizuota edukacinė kelionė į Biržus. Edukacijos tema ,,Pilietinio sąmoningumo ugdymas bei pilietinis pasipriešinimas Lietuvos istorijoje“.

Edukacinėje išvykoje dalyvavo 25 gimnazijos mokiniai.

Pirmiausia visi apžiūrėjo Biržų pilį, vienintelę  geriausiai išsilaikiusią bastioninio tipo tvirtovę, ir pilies tvirtovės arsenalą.

Po to gidės Gabrielės lydimi gimnazistai ėjo per seniausią Lietuvoje dirbtinį Širvenos ežerą ilgiausiu Lietuvoje pėsčiųjų tiltu (525m) į Astravo dvarą, o iš ten vyko į nuostabų Kirkilų apžvalgos bokštą, kurio aukštis beveik 32 metrai ir kuris yra apsuptas karstinių ežerėlių.

Išgirdę daug įdomių pasakojimų apie Biržų krašte atsirandančias smegduobes ir jas apžiūrėję,  mokiniai grįžo į Biržus ir miesto centrinėje aikštėje prie paminklo žuvusiems už Lietuvos nepriklausomybę klausėsi gidės pasakojimo.

                     Nors ir nelepino žvarbus rudeninis vėjas, tačiau kelionės dalyviai buvo kupini įspūdžių, naujų patirčių ir dėkoja gimnazijos administracijai už labai informatyvią kelionę, kuri tikrai paskatina daryti kuo didesnę asmeninę pažangą.

Autorius:
Socialinė pedagogė Audronė Matuzevičienė

Nuotraukos:
Kristina Vainienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos