Pažintis su pajūrio kraštu

  • Paskelbta: 2023-10-27
  • Kategorija: Išvykos

Spalio 5 dieną mūsų gimnazijos mokiniai  dalyvavo edukacinėje kelionėje ,,Pažintis su pajūrio kraštu''.

Pirmoji stotelė – Kintai. Kintai pasitiko labai smarkiu lietumi, todėl karšti pietūs buvo kaip tik ir labai gardūs.

Papietavę vykome į Mingės kaimą (dar vadinamą ,,Lietuvos Venecija'')  -architektūros paminklą. Pagrindinė Mingės kaimo gatvė yra upė, o susisiekimo priemonė valtis. Vienintelis Lietuvoje gatvinis kaimas, kuriame gatvę atstoja upė, tačiau tilto per upę arti nėra. Mingėje mus pasitiko kapitonas Artūras ir laivu išplaukėme į Nemuno deltą. Nors plaukiant oras buvo labai permainingas, lietų vis keisdavo saulutė, bet mūsų nuotaika buvo puiki. Plaukėme Atmatos upe iki sankryžos su Nemuno upe bei Lietuvos valstybės sienos su Kaliningrado sritimi.

Apsilankėme ir Rusnėje, vienoje seniausių gyvenviečių Nemuno deltoje ir vieninteliame mieste - saloje. Grįždami  užsukome Į Uostadvarį - laivininkų gyvenvietę, kur  grožėjomės prieš šimtmetį statyta vandens kėlimo stotimi bei Nemuno ir Minijos santaka. Viso plaukimo metu klausėmės labai įdomaus kapitono pasakojimo, klausėmės muzikos, dainavome, o norintys ir pašoko.

Kadangi oro sąlygos neleido išplaukti į Kuršių marias, todėl baigę plaukti ir grįžę  į autobusą pasukome Palangos link. Jūroje siautė didžiulė audra, todėl vaizdai ir patirti įspūdžiai buvo neįtikėtini.

Pavargę, bet kupini įspūdžių, įgiję daug naujų žinių ir patyrimų, snūduriuodami jau po vidurnakčio grįžome namo.

 

Autorius:
Socialinė pedagogė Audronė Matuzevičienė

Nuotraukos:
Kristina Vainienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos