Panevėžio STEAM centre

  • Paskelbta: 2023-11-16
  • Kategorija: Išvykos

Lapkričio 7 d. mūsų gimnazijos I-III klasių mokiniai su fizikos mokytoja Asta Merkiene ir chemijos mokytoja  Loreta Šiliniene apsilankė Panevėžio STEAM centre. 

Pirmojoje edukacijoje  „STEAMBER – jungtis tarp jūros dugno, žmogaus širdies ir kosmoso platybių“  centro atstovai supažindino su Baltijos jūros gintaro kilme, nepaprastu žmogaus ir gintaro ryšiu bei gintarinių amuletų, papuošalų pavyzdžiais. Praktinės-kūrybinės dalies metu, naudodamiesi savo pojūčiais ir modernia STEAM centro laboratorijų įranga, mokiniai tyrinėjo įvairius gintaro pavyzdžius, inkliuzus bei gintaro savybes. Užsiėmimo metu, panaudodami lazerį, natūralaus gintaro gabaliukus, kiekvienas pasigamino amuletą „Kuršiukas“.

Po šios edukacijos mokiniai pasidalino į dvi grupes. Pirmos grupės edukacijoje gimnazistai tyrinėjo ,,Mitas ar faktas". Naudodamiesi Arduino programą, nustatinėjo, kuri arbata aušta greičiau, ar pasaldinta, ar ne, kas garsiau skamba, ar tuščias, ar pilnas indas, ar tikrai tamsoje visos katės juodos? Antros grupės edukacijoje mokiniai aiškinosi apie dirbtinį intelektą, jo pritaikomumą, nurodė teigiamus ir neigiamus aspektus. Po teorinės paskaitos patys pabandė suprogramuoti bendravimo programėlę ir, baigiantis užsiėmimui, išbandė vienas kito sukurtą produktą. 

Buvo smagu stebėti mokinių įsitraukimą į veiklas. Dėkojame lektoriams  už įdomias edukacijas. Mokiniai grįžo namo ne tik geros nuotaikos, bet ir papildę savo žinių bagažą.

Autorius:
Asta Merkienė, Loreta Šilinienė

Nuotraukos:
Asta Merkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos