Edukacija, skirta pilietiškumui

  • Paskelbta: 2023-11-07
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 11dieną 27 mūsų gimnazijos mokiniai vyko į Vilnių ir dalyvavo pilietinio pasipriešinimo renginyje ,,Pilietinio sąmoningumo ir istorijos diena''.  

Rengimo pilietiniam pasipriešinimui tikslas - ugdyti visuomenės atsparumą, piliečių valią, žinias bei įgūdžius, kurie užtikrintų piliečių pasirengimą ir dalyvavimą atsakant į nacionaliniam saugumui kylančias grėsmes, priešinantis agresijai bei okupacijai. Rengimo pilietiniam pasipriešinimui prioritetai yra atsparumo stiprinimas, pilietinės valios stiprinimas, švietimo sistemos visapusiškas įtraukimas, siekiant nuo mažens ugdyti atsparumą, pilietiškumą, bendruomeniškumą ir patriotizmą.

Šios  edukacinės išvykos metu mokiniai Vilniaus universiteto istorijos fakultete klausėsi asist. dr. Norberto Černiausko paskaitos ,,Pilietis ir pilietiškumas Lietuvos istorijoje'', taip pat klausėsi kario, vieno iš jėgerio bataliono kūrėjų, Laisvės kovų tyrinėtojo Ernesto Kuckailio paskaitos ,,Partizanai tada ir šiandien. Juozo Lukšos grįžimas kovoti į Lietuvą''.

Lydimi gido dalyvavo ekskursijoje po Vilniaus senamiestį, o Lietuvos nacionalinio muziejaus parodų erdvėje ,,Istorijų namai'' gilino savo žinias tarptautinės parodos ,,Tikėti ar netikėti: sąmokslo teorija'' pristatyme.

Už įgytas žinias ir puikiai suorganizuotą renginį nuoširdžiai dėkojame Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie KAM specialistei Linai Kranauskienei ir istorijos fakulteto dėstytojams.

Mokinius kelionėje lydėjo socialinė pedagogė Audronė Matuzevičienė ir gimnazijos psichologė Kristina Vainienė.

Nuotraukos:
Audronė Matuzevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos