Imatrikiliacija

  • Paskelbta: 2024-10-10
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 26 d. mūsų gimnazijos I klasės mokiniai buvo nusiteikę šventiškai. Šią dieną jie tapo tikrais gimnazistais. Imatrikuliacijos šventę  tradiciškai organizavo antrokai.

Ryte pirmų klasių atstovai aplankė Lauryno Stuokos – Gucevičiaus tėviškę, Migonis. Ten antrokai jiems papasakojo apie  architekto gyvenimą, kūrybą, pateikė keletą užduočių.

Vėliau pirmokai rinkosi pas savo auklėtojas klasėse. Mokiniai, dalyvavę išvykoje, papasakojo savo įspūdžius, ką sužinojo kelionės į Migonis metu. Taip pat gavo ir kūrybinę užduotį - sukurti savo klasės „vizitinę kortelę“.

Vėliau visi pirmokai iškilmingai rikiavosi prie paminklo Laurynui Stuokai- Gucevičiui, prisiekė būti verti gimnazisto vardo.

Po to kartu su krikštatėviais prisiminė mokyklos istoriją, aplankė buvusius mokyklos pastatus, atliko linksmas užduotis.

14.00 val. visi rinkosi į gimnazijos aktų salę, kur vyko pamoka „Klausimėlis“. Pamoką vedė antrokai. Pamokoje kiekviena pirmokų klasė pristatė savo namų darbus - filmuką apie savo klasę, atliko kūrybines užduotis, atsakinėjo į įvairius klausimus apie gimnaziją, joje dirbančius žmones. Visi džiaugėsi, kad pamoka pavyko, ir visi pirmokai pasiekė pamokos uždavinį, todėl buvo įvertinti saldžia dovanėle.

Linkime pirmokams sėkmės!

Autorius:
II klasių auklėtoja Janina Vildžiūnienė

Nuotraukos:
Gintaras Stankevičius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas