Kupiškio vardinės

  • Paskelbta: 2024-05-08
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 29d. Kupiškio kultūros centras mūsų gimnazijos mokinius pakvietė į renginį, skirtą pirmą kartą Kupiškio vardo paminėjimui istoriniuose šaltiniuose.

Kupiškio vardo paminėjimo istoriniuose šaltiniuose faktas įvyko 1480 m. Būtent tų metų Krokuvos (Lenkija) Jogailos universiteto studentų įrašų knygose rastas toks įrašas: Stanislaus Johannis de Cupischky (Stanislovas Jonaitis iš Kupiškio) yra minimas studentų matrikuliacijos knygose. Puslapyje su Stanislovo Jonaičio pavarde matomas datos įrašas: „d.29 Aprilis“ (balandžio 29 d.).

Kadangi pirmasis Kupiškio vardo paminėjimas siejasi su mokslo ir išsilavinimo siekiu, renginys „Kupiškio vardinės“ turėjo prasmingų sąsajų su kupiškėnais alumnais.

Renginį sudarė kelios dalys. Antroji renginio dalis vadinosi „Atrakinkime ateitį: alumnų susitikimai su mokiniais“. Užsiėmimus mokiniams vedė įvairių profesijų atstovai kupiškėnai alumnai Rūta Vizbaraitė, Vilius Šlekys, Lukas Kavaliauskas, Titas Masys ir jo draugai, Vita Žibaitytė, Austėja Guiskytė, Gabija Morkūnaitė, Agnė Repečkaitė, Vismantė Ruzgaitė.

Mūsų gimnazijos I-III klasių mokiniai ne tik klausėsi pasakojimų, bet ir atliko įvairias kūrybines užduotis, išbandė savo galimybes netikėtose, neįprastose situacijose.

Autorius:
Mokytoja Jolanta Kireilytė

Nuotraukos:
Jolanta Kireilytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos