Studijų ir karjeros diena 2024

Šiemet jau trečius metus iš eilės Panevėžyje „Kalnapilio“ arenoje įvyko karjeros renginys „Studijų ir karjeros diena 2024“.

Spalio 9 d.  į mugę vyko I-IV  klasių mokiniai, juos lydėjo soc. pedagogė A. Matuzevičienė, mokytoja L. Zinienė bei karjeros specialistė A. Merkienė.

Mugėje dalyvavo daugiau nei 30 Lietuvos aukštųjų mokyklų bei regiono profesinio mokymo įstaigos, karjeros konsultantai, verslo atstovai. Mugės lankytojams aukštųjų mokyklų stenduose buvo pateikta informacinių leidinių apie stojimą ir studijas bei naudingų patarimų apie ateities profesinį kelią, karjerą, darbo rinką.

Dalyviai turėjo galimybę susitikti su Vilniaus Mykolo Romerio, Vilniaus Gedimino, Kauno Vytauto Didžiojo, Lietuvos sveikatos mokslų ir kitų universitetų atstovais, taip pat pabendrauti su Kauno, Šiaulių valstybinių, Vilniaus dizaino ir kitų kolegijų darbuotojais.

Prisistatė Panevėžio mieste veikiančios įmonės, aptarė karjeros galimybes, darbo ir ateities kūrimo Panevėžyje privalumus. Tarp dalyvių buvo įmonės: UAB „Arginta Engineering“, UAB „HARJU ELEKTER“, „Tetas“, TPA, „Techninis projektas“, AB „Ignitis grupė“, Panevėžio kolegija, KTU Panevėžio technologijų ir verslo fakultetas, Panevėžio mokymo centras, Panevėžio regioninis karjeros centras „Karjeras“, robotikos centras „RoboLabas“, STEAM atviros prieigos centras ir kt

Taip pat vyko paskaitos. Paskaitą „Veterinarijos gydytojas – ne specialybė, o gyvenimo būdas“ vedė D. Juodžentė. Panevėžio mokymo centro karjeros specialistė skaitė paskaitą „100 tavo sėkmei“. Apie studijų pasirinkimą ,,Ką daryti, kai nežinai, ką studijuoti?“ kalbėjo A. Lašas. Vyko diskusija „Abipusė transformacija: mano patirtis ir miesto metamorfozė“. Diskusiją moderavo G. Valaitienė.

Autorius:
Karjeros specialistė Asta Merkienė

Nuotraukos:
Asta Merkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas