Studijų mugė „KARJERA & STUDIJOS 2024“ Vilniuje

Kovo 28 d. gimnazijos mokiniai lankėsi parodoje „Karjera & Studijos Lietuvoje 2024“ LITEXPO.

Mokiniai galėjo „pasimatuoti“ profesijas: pabūti gaisrininkais, pasieniečiais, muitininkais, išbandyti savo ištvermę, pasitikrinti reakciją. Kai kurie „pasimatavo‘‘ ne vieną profesiją. Sužinojo ne tik apie studijas, bet ir apie ateities maistą, socialinius tinklus, draugystę su „ChatGPT“ ir kitus šiuolaikinės karjeros ir mokslo klausimus.

Šių metų parodos šūkis ,,Ką veiksime dirbtinio intelekto laikais?“ Daug dėmesio sulaukė paskaita ,,Didžiosios stojančiųjų klaidos“, kurią skaitė Vilniaus Gedimino technikos universiteto stojančiųjų priėmimo ir informavimo centro direktorė dr. Justė Rožėnė. Lektorė akcentavo svarbiausius faktus, kuriuos turi žinoti abiturientai. Mokiniai išgirdo ekspertų įžvalgas apie studijas ir išbandė interaktyvias veiklas. Buvo puiki galimybė gauti visą reikalingą informaciją apie Lietuvos universitetus, aukštąsias mokyklas ir profesinio mokymo įstaigas.

Gimnazistus sudomino stalai su praktinėmis užduotimis, mėgintuvėliais, robotais, įvairia kompiuterine įranga. Visuomenės saugumo mokyklos atsigabeno naujausią aprangą, įrangą, ginklus, tarp pareigūnų sukiojosi kinologai su savo augintiniais.

Dėkoju lydėjusiems mokytojams ir socialinei pedagogei.

Autorius:
Karjeros specialistė Asta Merkienė

Nuotraukos:
Asta Merkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos