Susitikimas su miškininku

Vasario 27d. į susitikimą su mokiniais buvo atvykęs VĮ Valstybinių miškų urėdijos Rokiškio regioninio padalinio vyriausias miškininkas Justas Vojega, kuris kalbėjo apie miškininko profesiją, kokius darbus atlieka miškininkai, kokia situacija šiandien Lietuvos miškuose.

Profesijos pristatyme buvo gausu vaizdinės medžiagos: skirtingų medžių sėklų, įvairių sodinukų, kenkėjo žievėgraužio tipografo išmargintų žievių pavyzdžių, danielių ir elnių ragų, miškininko įrankių ir kita. J. Vojega pasakojo apie miškininkystės studijas, ko jose mokoma, kur galima studijuoti bei kaip jis pats įgijo šią profesiją.

Mokiniai sužinojo, kaip ,,atsiranda“ miškas, kokių medžių daugiausiai auga Lietuvos miškuose, kuris Lietuvos kraštas miškingiausias, kaip pagal dirvą parinkti tinkamą medžių rūšį ir daug kitos įdomios informacijos.

Miškininko darbe reikia rūpintis ne tik medžių auginimu ar kirtimu, bet ir atlikti dar daug įvairių darbų: saugoti mišką nuo gaisrų, įrengti poilsiavietes, prižiūrėti miško kelius, užtikrinti tvarką ir pan.

Užsiėmimo pabaigoje vyko viktorina, kurios metu mokiniai, teisingiausiai ir greičiausiai atsakę į klausimus, gavo dovanų užrašų knygelę ir rašiklį.

Autorius:
Karjeros specialistė Asta Merkienė

Nuotraukos:
Asta Merkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos