Lietuvos „Aukštųjų mokyklų mugė 2024“

Sausio 18d. Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko jau tradiciniu tapęs karjeros renginys - Lietuvos „Aukštųjų mokyklų mugė 2024“. Į mugę vyko ir mūsų gimnazijos II-IV klasių mokiniai. Juos lydėjo auklėtojos D. Petrulienė ir L. Zinienė, socialinė pedagogė A. Matuzevičienė ir karjeros specialistė A. Merkienė. 
Mugėje dalyvavo beveik visos Lietuvos aukštosios mokyklos bei regiono profesinio mokymo įstaigos. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos buvo organizuota viešoji diskusija tema „Ką svarbu žinoti esamiems ir būsimiems abiturientams?“ 
Švietimo ekspertai pristatė šių ir ateinančių metų valstybinių brandos egzaminų bei priėmimo į aukštąsias mokyklas tvarką, patarė, kaip sėkmingai planuoti karjerą. Kalbėjo apie tai, kas svarbu šių metų I ir II gimnazijos klasių mokiniams: pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimai, dalykų pasirinkimai planuojant mokytis III gimnazijos klasėje. 
Renginyje dalyvavo Švietimo, mokslo ir sporto viceministrai Ramūnas Skaudžius ir Justas Nugaras, LAMA BPO prezidentas Pranas Žiliukas, Nacionalinės švietimo agentūros Pasiekimų patikrinimo administravimo skyriaus specialistė Erika Gaižauskaitė-Laučienė, Lietuvos karjeros specialistų asociacijos vadovė, Panevėžio J. Balčikonio gimnazijos karjeros specialistė Giedrė Valaitienė. 
Mugės lankytojams aukštųjų mokyklų stenduose buvo pateikta informacinių leidinių apie stojimą ir studijas bei naudingų patarimų ateities profesinio kelio, karjeros, darbo rinkos temomis. 
Gimnazistai galėjo atlikti karjeros testą ir įvertinti savo karjeros sprendimus, dalyvavo įvairiose paskaitose, išbandė siūlomas veiklas, pristatytas įvairių universitetų. 

 Panašūs renginiai vėliau numatyti ir kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose: vasario 9d. Studijų regata Klaipėdoje, „Švyturio” arenoje, kovo 28 bei 29 dienomis paroda „Karjera ir studijos 2024″ Vilniuje, LITEXPO parodų rūmuose.

Daugiau informacijos galite rasti https://www.youtube.com/watch?v=s08stVbZpR8 

Autorius:
Karjeros specialistė Asta Merkienė

Nuotraukos:
Asta Merkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos