Padėkos kelionė

  • Paskelbta: 2024-06-27
  • Kategorija: Išvykos

Birželio 6 dieną 46  gimnazijos mokiniai vyko į  jau tradicine tapusią Padėkos kelionę.

Į šią  nemokamą  pažintinę kelionę buvo  pakviesti geriausiai besimokantys, aktyviai dalyvaujantys meninėje ir sportinėje veikloje,  olimpiadų ir konkursų prizinių  vietų laimėtojai.

Šiais metais organizuota  kelionė į Kauną.

Pirmasis lankomas objektas buvo visiems geriausiai žinomas iš visų Kauno fortų - IX fortas. Gimnazistai susipažino su masinių žudynių lauku, monumentu nacizmo aukoms atminti. Vėliau visi dalyvavo edukaciniuose užsiėmimuose ,,Bausti negalima pasigailėti'' ir ,,1005B: Pabėgimas“.

,,Bausti negalima pasigailėti'' tai edukacinis užsiėmimas apie Holokaustą ir jo vykdytojus Lietuvoje. Pasiskirstę vaidmenimis gimnazistai analizavo priežastis, kodėl Tautinio darbo apsaugos bataliono kariai dalyvavo masinio žydų  žudymo akcijose ir ,,Teismo'' metu išsakė nuomones bei diskutuodami priėmė sprendimą, kur dėti kablelį.

Edukacijos ,,1005B: Pabėgimas“ metu mokiniai susipažino su Kauno IX forte vykdytais masinių žudynių veiksmais nacių okupacijos laikotarpiu ir savitai atkūrę  pabėgimo planą bandė ,,pabėgti'' iš kalėjimo.

Daugybę gerų emocijų suteikė apsilankymas po renovacijos atidarytame seniausiame Lietuvos zoologijos sode, kuriame yra didžiausia šalyje gyvūnų kolekcija. Buvo labai smagu būti šioje gamtos oazėje, kurioje susipina žmogaus ir gyvūnų pasauliai.

Pavargę, bet kupini geros nuotaikos, neišdildomų įspūdžių grįžome į namus.

Nuoširdžiai dėkojame už puikią Padėkos kelionę, kuri tikrai paskatins mokinius siekti kuo didesnės asmeninės motyvacijos ir garsinti mūsų gimnazijos vardą.

Autorius:
Kelionės organizatorė ir vadovė Audronė Matuzevičienė

Nuotraukos:
Lena Zinienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos