Vaistininko profesija

Kovo 21 dieną į gimnaziją atvyko Eurovaistinės atstovė Greda Skiriūtė ir supažindino gimnazistus su studijų programa, taip pat pateikė žinių apie farmaciją: „Farmacija – mokslas ir praktinė veikla, apimantys vaistinių medžiagų gavimą, laikymą, perdirbimą, parengimą gydymo reikalams ir išdavimą. Lietuvoje farmacijos specialistus ruošia du universitetai ir viena kolegija: Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, Vilniaus universitetas bei Kauno kolegija“. Lietuvos sveikatos mokslų universitete mokslai trunka penkerius metus.

Gimnazistams G. Skiriūtė pasakojo, kad farmacijos studijų programa – daugiadisciplinė, aprėpia biomedicinos, socialinius ir gamtos mokslus. Mokomasi bendrųjų universitetinių dalykų, taikomųjų mokslų: ląstelės biologijos, anatomijos, fiziologijos, bendrosios ir neorganinės chemijos. Aukštesniuose kursuose – vaistų technologijos, farmakologijos, vaistų chemijos, socialinės farmacijos, rinkodaros, ekonomikos ir kt.

Dirbti vaistininku – tik viena iš farmacijos studijas baigusio absolvento veiklos galimybių. Vaistininko veikla yra labai plati, jis turi turėti ne tik daug įvairių sričių žinių, bet ir sugebėti bendrauti, suprantamai paaiškinti apie vaistą, jo vartojimą. Įgijus farmacijos magistro laipsnį bei vaistininko profesinę kvalifikaciją galima dirbti viešosiose ar gydymo įstaigų vaistinėse, didmeninėse vaistų prekybos ir tiekimo įmonėse, farmacijos pramonės įmonėse bei jų atstovybėse, farmacijos mokslinius tyrimus vykdančiose laboratorijose ir farmacijos mokslo paslaugas teikiančiose įmonėse, valstybinėse įstaigose, reguliuojančiose su farmacija siejamas veiklas bei kt.

G. Skiriūtė taip pat pristatė, kaip kylama karjeros laiptais šioje srityje: vaistininko asistentas,  vaistininkas, išplėstinės praktikos vaistininkas, farmacinės veiklos vadovas bei regiono vadovas.

Pristatymo pabaigoje buvo apdovanoti penki gimnazistai, teisingai atsakę į pateiktus klausimus.

Autorius:
Karjeros specialistė Asta Merkienė

Nuotraukos:
Asta Merkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos