Studijų mugė

Sausio 19d. Kauno „Žalgirio“ arenoje įvyko jau tradicija tapęs karjeros renginys „Aukštųjų mokyklų mugė“. Į mugę vyko III ir IV klasių gimnazistai, juos lydėjo klasių vadovės D. Petrulienė ir J. Vildžiūnienė bei karjeros specialistė A. Merkienė.

Mugėje dalyvavo beveik visos Lietuvos aukštosios mokyklos bei regiono profesinio mokymo įstaigos. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija organizavo viešąsias diskusijas.

Dešimtokams aktuali tema „Ką svarbu žinoti dabartiniams dešimtokams apie brandos egzaminų pokyčius“. Diskusijos įrašas:

Būsimiesiems studentams itin aktuali tema „Visi keliai atviri. Kurį pasirinkti? Atsakymai į svarbiausius abiturientų klausimus“. Diskusijos įrašas:

Diskusijų dalyviai – švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, švietimo, mokslo ir sporto viceministras Ramūnas Skaudžius, brandos egzaminus organizuojančios Nacionalinės švietimo agentūros direktoriaus pavaduotoja Asta Ranonytė, Valstybinio studijų fondo direktorius Ernestas Jasaitis, Lietuvos startuolių asociacijos „Unicorns Lithuania“ komunikacijos vadovė Rūta Pukenė, Vilniaus universiteto studentė doktorantė Gabija Stanislovaitytė. Diskusijų moderatorius – švietimo, mokslo ir sporto ministrės patarėjas komunikacijai Dainoras Lukas.

Mugės lankytojams aukštųjų mokyklų stenduose buvo pateikta informacinių leidinių apie stojimą ir studijas bei naudingų patarimų apie ateities profesinį kelią, karjerą, darbo rinką.

Lankytojams skaičiuoti buvo naudojama nauja automatizuota skaičiavimo sistema, leidžianti įvertinti įeinančių ir išeinančių lankytojų srautus. Sistemos duomenimis, šių metų mugėje apsilankė 13 860 lankytojų – mokinių, mokytojų, tėvų ir visų, besidominčių šiandienine aukštojo mokslo pasiūla, švietimo sistemos naujienomis ir pokyčiais bei ateitimi.

Nuotraukos:
Asta Merkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui