Renginys ,,EdTech klasė: su kuo valgomas dirbtinis intelektas?“

Spalio 19 dieną vyko interaktyvus renginys, skirtas 9-12 klasių mokiniams, ,,EdTech klasė: su kuo valgomas dirbtinis intelektas?“ Šiame renginyje dalyvavo ir mūsų gimnazijos III-IV klasių mokiniai. Su mokiniais ir mokytojais bendravo DI ekspertai, mokslininkai, IT pasaulio atstovai.

Įžvalgomis apie dirbtinį intelektą ir jo pritaikymą pasidalino dr. Linas Petkevičius, Lietuvos DI asociacijos, Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto docentas. Pasak L. Petkevičiaus, chatDPT ir kiti modeliai yra tiesiog pritaikyta formulė ar algoritmas. Kad būtų kuo tikslingesnis DI pritaikymas, reikia duoti kuo daugiau papildomos informacijos apie situaciją.

Diskusijos metu buvo aptartas DI pritaikymas:  mokykloje galima taikyti personalizuotam mokymui, nacionaliniu lygiu – duomenų panaudojimui ir jų apdorojimui, universitete – kaip pagalbininką atliekant tam tikras užduotis. Atlikdamas tam tikras užduotis DI gali iškreipti informaciją, susikurti veikėjus ar net susikurti neegzistuojantį informacijos šaltinį, todėl būtinai reikia tikrinti pateiktą informaciją.

Diskusijos dalyviai pajuokavo, kad DI labai tingus, jis ieško pačio lengviausio būdo kuo greičiau įvykdyti užduotį, todėl ją reikia išskaidyti. Taigi sukūrėm algoritmą, kuris toks pat tingus kaip ir žmogus.

Renginyje moksleiviai iš Vilniaus Erudito licėjaus pasidalino, kaip DI panaudojamas mokymosi procese.

Ilja Laurs kalbėjo apie ateities perspektyvas, DI panaudojimą bei ateities profesijas.

 

Pažiūrėti vaizdo įrašą galite paspaudę šią nuorodą https://www.youtube.com/watch?v=E7ELZ23pB1Q

Nuotraukos:
Asta Merkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos