Studijų diena 2023

Rugsėjo 27d. Panevėžio „Kalnapilio“ arenoje įvyko karjeros renginys „Studijų diena 2023“. Į mugę vyko III ir IV klasių gimnazistai, juos lydėjo klasių vadovė L. Zinienė bei karjeros specialistė A. Merkienė. Mugėje dalyvavo beveik visos Lietuvos aukštosios mokyklos bei regiono profesinio mokymo įstaigos, karjeros konsultantai, verslo atstovai. Mugės lankytojams aukštųjų mokyklų stenduose buvo pateikta informacinių leidinių apie stojimą ir studijas bei naudingų patarimų apie ateities profesinį kelią, karjerą, darbo rinką.

Renginyje buvo numatytos dvi pranešimų bei diskusijų erdvės. Dalyvavo įvairiausių sričių lektoriai: marketingo specialistai, žurnalistai, finansų, studijų užsienyje ekspertai, sėkmingus verslus į priekį vedančios asmenybės.

Pirmojoje erdvėje klausėmės Kazimiero Simonavičiaus universiteto Teisės ir technologijų instituto studijų ir mokslo vadovo Olego Beriozovo pranešimo „Ką daryti, kai nežinai, ką pasirinkti?“. Kaip save pristatyti, CV ir motyvacinio laiško rašymo mokymus vedė ISM lektorius Eimantas Žilevičius. Šioje erdvėje taip pat buvo galima išklausyti tokius pranešimus: „Baigiu mokyklą. Kas rūpinsis mano sveikata?“ bei „Kokių įgūdžių reikės ateities darbuose“.

Antrojoje erdvėje KTU verslo fakulteto lektorius, produktų vystytojas dr. Donatas Pelenis skaitė pranešimą „Blogiukas – intelektukas: dirbtinio intelekto įrankių taikymas mokymosi procese“. Apie tai, kad geriausias karjeros kelias – ne visuomet tiesus, kalbėjo karjeros konsultantė, VšĮ „Septynios akimirkos“ direktorė Ieva Grigaitė. Panevėžio kolegijos, Panevėžio mokymų centras, Vilniaus TECH bei Kalba.lt pristatė pranešimus: „Panevėžys – ne tramplynas, o vandenynas!“, „Profesinio mokymo perspektyvos Panevėžyje“, „Galimybės VILNIUS TECH“, „Renkuosi Ateitį Sau – karjera ir studijos užsienyje“.

Autorius:
Karjeros specialistė Asta Merkienė

Nuotraukos:
Asta Merkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos