Svečiuose pas ugniagesius gelbėtojus

Gegužės 4 diena - Šv. Florijono, gaisrų sergėtojo, diena. Šią dieną Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Kupiškio priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba organizavo atvirų durų dieną. Su ugniagesiais gelbėtojais susitiko I a klasės mokiniai.

Vyriausiasis specialistas Vaidas Juknevičius supažindino gimnazistus su darbo ypatumais, kam ir kokie įrankiai naudojami, gesinant gaisrą. Mokiniai sužinojo, kur ugniagesiai  kiekvieną dieną sportuoja, apžiūrėjo gyvenamąsias ir poilsio erdves, atnaujino ir papildė žinias, kaip elgtis įvykus nelaimei ar kilus gaisrui.

Ugniagesiai gelbėtojai privalo būti stiprūs, drąsūs, savo darbą išmanantys ir labai atsakingi asmenys. Sėkmingą ugniagesio gelbėtojo darbą lemia drąsa, emocinis stabilumas, mokėjimas dirbti komandoje. Būtina greita reakcija, gera fizinė sveikata bei ištvermė. Šio darbo negalėtų dirbti bijantys aukščio, turintys regos, klausos, judėjimo sutrikimų, alergiški kai kurioms cheminėms medžiagoms asmenys. Ši profesija susijusi su rizika ir pavojumi gyvybei.

Ugniagesiai ne tik gaisrus gesina, bet gelbėja žmones iš avarijos vietų. Kartais prireikia iš medžio iškelti kokį gyvūnėlį, gelbėti žiemą įlūžusius ant ledo žmones.

 Visus nustebino specialios įrangos gausa ir ugniagesių – gelbėtojų apranga. Ugniagesiai gelbėtojai išgirdę pavojaus signalą turi per minutę spėti apsirengti ir susėsti į mašiną. Tai mokiniams pademonstravo vienas iš gelbėtojų.

Ugniagesių gelbėtojų aprangą išbandė ir gimnazistai.

Ačiū šauniai Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos komandai už išsamius, naujus potyrius.

Autorius:
Karjeros specialistė Asta Merkienė

Nuotraukos:
Asta Merkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos