Kas yra probacija?

  • Paskelbta: 2023-12-15
  • Kategorija: Renginiai

Gruodžio 7 d. vyko mokinių susitikimas su probacijos specialistais. Susitikime dalyvavo Lietuvos probacijos tarnybos Panevėžio regiono skyriaus vyriausioji specialistė Laura Navalinskienė ir specialistė Jurgita Vizbarienė. Jos pristatė šios tarnybos veiklos aspektus, papasakojo apie tai, kaip probacijos tarnybos darbuotojai padeda integruotis į visuomenės gyvenimą asmenims, nusižengusiems įstatymams ir suklydusiems gyvenimo kelyje. Gaila, bet tarp šių asmenų yra nemažai jaunų žmonių bei stebimų nepilnamečių.

Jurgita Vizbarienė pademonstravo mokiniams, kaip veikia nemaloni sekimo priemonė - apykojė, supažindino su alkotesterio veikimu bei narkotikų nustatymo organizme testais. Mokiniai atliko užduotis išsigrynindami savo silpnąsias ir stipriąsias savybes, pasidalindami atsakymais aptarė, kaip svarbu yra turėti tikslą ir jo siekti, pasinaudojant savo stipriosiomis savybėmis.

Susitikimo tikslas buvo supažindinti jaunus žmones, kaip keičiasi asmens gyvenimas, kada nesilaikai įstatymų arba supainioji jaunatviškus pakvailiojimus su įstatymo pažeidimais. Baigdamos susitikimą probacijos darbuotojos palinkėjo būti teisiškai apsišvietusiems, laikytis įstatymų, vadovautis teisingomis visuomenės gyvenimo normomis ir geriau niekada netapti probacijos tarnybos stebimais asmenimis.

Autorius:
Karjeros specialistė Asta Merkienė

Nuotraukos:
Asta Merkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos