Atvirų durų diena Lietuvos policijos mokykloje

Gegužės 19 dieną vyko Lietuvos policijos mokyklos Atvirų durų diena, kurios metu siekiama populiarinti policijos pareigūno profesiją, didinti pasitikėjimą policija ir kurti glaudų ryšį su visuomene.

Lietuvos policijos mokyklos Atvirų durų dienos renginyje dalyvavo ir mūsų gimnazijos mokiniai, Neformaliojo vaikų švietimo programos ,,Teisės ir sveikatos kodas'' nariai, kurių dauguma yra ir Jaunieji policijos rėmėjai. Kartu su mumis į renginį vyko ir gimnaziją kuruojanti Kupiškio rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresnioji tyrėja Ineta Baronaitė.

Renginio metu stebėjome policijos kinologų pasirodymus, profesinės taktikos bei pirmosios pagalbos teikimo parodomąsias programas.

Lankėmės ir dalyvavome daugelyje edukacinių erdvių, ekspozicijų, ypač visiems patiko Lietuvos raitosios policijos pasirodymai ir ,,Pabėgimo kambarys“ policijos automobilyje bei taiklumo iššūkis su lazeriniu ginklu. Visi dalyviai galėjo pamatyti ir sužinoti, kaip gyvena kursantai, sužinojo jų darbotvarkę ir kaip tapti pareigūnu.

Grįždami namo išvykos dalyviai dalinosi patirtais įspūdžiais, dėkojo gimnazijos administracijai už sudarytą galimybę nuvykti į renginį, o kai kurie svarstė, kad norėtų tapti policijos pareigūnais. 

Nuotraukos:
Audronė Matuzevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos