Žaidimų kūryba arba, kaip pramoga virsta karjera

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2023-02-24
  • Kategorija: Renginiai

Vasario 24d. pirmų ir antrų klasių mokiniai dalyvavo Vytauto Didžiojo universitete (VDU) organizuotame renginyje „Žaidimų kūryba – kaip pramoga virsta karjera?“

Mokiniai susipažino su žaidimų industrija bei patys išbandė ir įvertino lietuvių kūrėjų sukurtus žaidimus. Renginio dalyviai galėjo pamatyti žaidimų kūrimo užkulisius – sužinoti, kaip kuriami žaidimai, kokios žinios reikalingos norint pradėti savo pirmojo žaidimo projektą ir su kokiomis galimomis kliūtimis tenka susidurti.

Mokiniams vyko įdomi ir naudinga paskaita. Ričardas Jaščemskas apžvelgė žaidimų kūrybą ir industriją Lietuvoje. Vaidas Gecevičius („Gluk Media“), analizuodamas žaidimą apie Kauno istoriją, supažindino, kokie skirtingi talentai reikalingi kuriant vaizdo žaidimą. Augustas Vachauzas pasakojo, kaip generuoti idėjas ir kaip parengti GDD (angl. game design document) ir kokie įgūdžiai naudingi kuriant kompiuterinio žaidimo dizainą. Kotryna Rimaitė supažindino su „TutoTOONS“ kūrybiniu procesu – kaip gimsta žaidimai, su kokiais iššūkiais komandos susiduria kūrybos procese bei kokios galimybės jauniems talentams yra siūlomos „TutoTOONS“ komandoje. Brigita Kairytė pasidalino savo patirtimi kuriant žaidimų veikėjus bei patarimais tiems, kurie nori išbandyti žaidimų dailininko profesiją.

Nuotraukos:
Astos Merkienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos